Jouw wijk in de Picture: een nieuw initiatief dat het kenmerkende van vijf Eindhovense stadsdelen in beeld brengt. En vooral een prachtige manier voor alle (amateur)fotografen om hun wijk te laten zien door hún ogen. Want juist zij worden uitgedaagd te laten zien wat kenmerkend is voor Stratum, Tongelre, Strijp, Gestel of Woensel.

In 1920 ontstond de huidige gemeente Eindhoven uit een fusie van de oorspronkelijke gemeente Eindhoven met de omliggende gemeenten Strijp, Woensel, Gestel, Tongelre en Stratum. In honderd jaar groeide dit uit tot de toonaangevende stad die Eindhoven nu is. Maar binnen deze grote stad, behielden de vijf stadsdelen ook hun eigen karakter. Jouw wijk in de Picture wil dit karakter laten vastleggen én tonen door de mensen uit de wijk zelf. Met foto-exposities op prominente plekken in de vijf wijken.

Jouw foto in de wijk?

Voor de vijf exposities doet de organisatie Jouw Woonplaats in de Picture een oproep aan iedere Eindhovense fotograaf (professional of amateur): leg een plek, gebeurtenis of een situatie vast die echt past bij jouw wijk. Natuurlijk mag het ook een prachtfoto uit je eigen archief zijn (zolang het maar over jouw wijk gaat). De uitvoering is aan iedere enthousiaste fotograaf zelf. Laat Stratum, Tongelre, Strijp, Gestel of Woensel zien door jouw lens en laat bezoekers van de expositie kijken door jouw ogen. 

Voor de expositie selecteert een vakjury samen met een vertegenwoordiging namens het stadsdeel per wijk de negen beste foto’s. Deze krijgen een plek tijdens de expositie waar ze op groot formaat (zo’n 3,5 bij 1,75 m) worden tentoongesteld. Tijdens de expo kan ook het publiek een stem uitbrengen op de favoriete foto. De exposities starten op vrijdag 23 april 2021 en zijn tot en met 9 mei te zien.